Miljötipsen från BRF Svärdet6...och kommentarer!

-Diska och skölj i diskho/balja.
-Spola inte av disk innan den läggs in i diskmaskinen(räcker att skrapa av)-Fyll diskmaskinen och använd kortast möjliga program.
-Välj energisnåla vitvaror när de behöver bytas ut.
-Moderna kranar och munstycken spolar bara 1/3-del så mycket vatten som gamla(c:a 12 l/minut mot c:a 35.)
-Duscha smart. 5 min istället för 15 min.-Torka upp stekfettet ur stekpannan med hushållspapper innan diskning.-Låt inte vatten rinna i onödan vid avtorkning av diskbänk/tvättfat eller medan du borstar tänderna. -Var extra sparsam med varmvattnet när det är kallt ute. Vid kalla dagar räcker inte bergvärmen till. -Anmäl otäta packningar i kranar och rinnande toalettstolar. Droppande kranar/toalettstolar förbrukar mer vatten än vad man tror.

PS: Medföljde en plastskiva som är en bottenventil till diskhon...
Skulle vilja bemöta pappret vi fick i brevlådan: Vi betalar hög hyra, ingen bestämmer hur länge vi duschar eller om vi sköljer disken under rinnande vatten, har ni skaffat bergvärme så får ni stå för det - det kan inte hyresgästerna bry sig om. Vi flyttade hit i december 1993 och då var det inget tal om hur vi skulle använda varmvattnet. Jag tvättar mest hemma i maskin och det gör jag flera gånger om dagen och betalar elström för det. Eftersom jag alltid vill att vi ska vara rena så tvättar jag mycket i maskin. Eftersom jag är rädd om kläderna så blandar jag inte färgerna, eftersom det kan bli både spill och kiss så kan det inte ligga i tvättkorgen - då kan det lukta. Det måste tvättas direkt i maskinen, vi är noga och vill alltid ha rena kläder. Ni som tänker på miljön, hoppas att ni åker kommunalt eller med en miljöbil, att ni är medlemmar i en bilpool... Therese har 20 år gamla vitvaror som HSB:S servicekille redan har dömt ut. "De är helt slut", sade han för ett år sedan. Så, kanske hyresvärden sätter in nya nu för miljöns skull nu? Ingen har tidigare hört talas om att vi inte får använda duschen och diska hur vi vill. Har ni dålig ekonomi och inte klarar av ekonomin så låt någon annan ta över. Där mamma Elsy bor får vi tvätta och duscha hur mycket vi vill. Jag skulle vilja veta om det finns någon lag som tvingar oss att spara varmvatten? Vi betalar hyra som inkluderar varmvatten! Alla vet väl att man ska tvätta händerna ofta för att slippa smitta. Det gör vi här hos Therese. Handsprit hjälper inte alltid. Så hur vi använder vattnet kan dom inte påverka - det kan dom glömma och det finns många grannar som håller med! Ingen hos Therese kastar sopor i sopsorteringen här, för vi vill inte bli fotograferade - finns det ens ett tillstånd för den rörelseaktiverade övervakningskameran i soprummet? Det är flera som undrar samma sak...
RSS 2.0